Mezun Hikâyeleri-4: Melisa Birgelir

İKÜ Mezunları ve Mensupları Derneği (İKÜMED), aidiyeti yüksek ve başarılı mezunlarımızın hikâyelerini yayınlamaya devam ediyor. “Mezun Hikâyeleri”nin dördüncü konuğu 2018 yılı Psikoloji Bölümü mezunlarımızdan Melisa Birgelir oldu. 

Kariyeri başarılarla dolu olan Birgelir, İstanbul Kültür Üniversitesi mezunlarına Satranç Atölyesi açabilmek için yine İKÜ mezunu bir satranç antrenörü arayışına girdi. 2006 yılında “Kadınlar” kategorisinde Türkiye Şampiyonu olan ve 13 kez Satranç Milli Takımına giren mezunumuz, İstanbul Kültür Üniversitesi’ni “Aile, dayanışma, çalışma, takdir ve başarı” diye tanımlıyor. “Uygulamalı Spor Psikolojisi” sertifika programını başarı ile tamamlayan Birgelir, 2020 Türkiye Şampiyonasında Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Psikoloğu olarak görev aldı. Satrancı ve psikologluğu beraber yürütebileceği bir kariyer hedefleyen Birgelir, çok iyi anlaştığı çocuklarla da iç içe olmak istiyor.

Halen aktif satranç oynayarak yarışmalara katılan mezunumuz, İKÜMED’de ve özel bir okulda satranç antrenörlüğü yapmaya devam ediyor. 

Mezunumuza kariyerinde başarılar dileriz. 
Sevgilerimizle,
İKÜMED
 


Son Güncelleme Tarihi: Çar, 05/20/2020 - 17:46