Nevruz Bayramı İKÜ'de Coşkuyla Kutlandı

Kültür Noktası, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ve Kırgız Kültür ve Dostluk Derneği iş birliğinde 14 Mart 2019 Perşembe günü “Nevruz Bayramı Kutlaması” programı gerçekleştirildi.

Ataköy yerleşkesi arka bahçede gerçekleştirilen kutlamalar, 13 Mart Çarşamba günü bahçeye kurulan geleneksel Türk çadırında Orta Asya’da baharın gelişini kutlamak amacıyla sadece bahar aylarında pişirilen “Sümelek” isimli tatlının pişirilmesiyle başladı.

“Yaratıcı Drama ile Topluluk Önünde Kendini İfade Etme” Atölyesi

Kültür Noktası, 12 Mart Salı günü Yaratıcı Drama Lideri Caner Aferin yönetiminde öğrencilerimizin katılımıyla “Yaratıcı Drama ile Topluluk Önünde Kendini İfade Etme” atölyesini gerçekleştirdi.

Tanışma ve kaynaşma oyunlarının ardından gruplara ayrılan öğrenciler, topluluk önünde kendini ifadenin yollarını, sahnede stres yönetimini, kendini net ve öz bir şekilde ifade etmelerini kolaylaştıracak yöntemleri yaratıcı drama teknikleriyle uyguladılar. Atölye, katılımcıların sunumlarıyla sona erdi.

“Sen Sus Portfolyon Konuşsun” Atölyesi

Öğrencilerimizin yetkinliklerini geliştirmek ve mesleki becerilerine katkı sağlamak amacıyla 13 Mart 2019 Çarşamba günü Çiğdem Dündar yönetiminde “Sen Sus Portfolyon Konuşsun” atölyesi gerçekleştirildi.

Kültür Noktası’nın organize ettiği etkinlikte, dönüşüm çağında referans çalışmaların elektronik ortama taşınması (e-portfolyo), arşivleme, temel tasarım ilkeleri gibi konuların ayrıntıları paylaşıldı. Örnek ve uygulamalarla teorik bilginin pekiştirildiği atölyede, bir cv’nin göze çarpması için nasıl hazırlanması gerektiği de katılımcılara aktarıldı.

IKU ARClub (ALUMNI RELATIONS CLUB) Çalışmalarına Başladı

Kültür Noktası Mezun İlişkileri Koordinatörlüğü tarafından, üniversitemizin mezunları-öğrencileri ile olan ilişkilerin güçlendirilmesi ve üniversite-mezun iş birliklerinin geliştirilmesi amacıyla Mezun İlişkileri Öğrenci Kulübü IKU ARClub (Alumni Relations Club) kuruldu.

Öğrencilerimizin İKÜ’den mezun olmadan önce yaptığı faaliyetlerle deneyim kazanmaları ve hem akademik hem de sosyal hayatlarında gelişim sağlamaları amacıyla çalışmalarına başlayan kulübümüzü, @ikuarclub sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz.

Öğrenci ve Mezunlarımız İKÜ’de Kariyer Günleri’nde Farklı Sektörden 32 Firma ile Buluştu

İstanbul Kültür Üniversitesi İş Geliştirme, Endüstriyel ve Sektörel İlişkiler Birimi (İGESİB), Kültür Noktası, Meslek Yüksek Okulu ve İŞKUR iş birliği ile 12-13 Mart tarihlerinde İncirli yerleşkesinde “İKÜ’de Kariyer Günleri” etkinliği düzenlendi. İGESİB Başkanı Öğr. Gör. Selen Çeliköz, İMYO Müdürü Öğr. Gör. Mehmet Saka ve İŞKUR Bahçelievler Şube Müdürü Levent Taş tarafından yapılan açılış konuşmaları ile başlayan etkinlik, farklı sektör ve alanlardan 32 firmanın katılımıyla gerçekleştirildi.

“Sahne Kadının!” Ekibi İKÜ Öğrencileriyle Buluştu

İstanbul Kültür Üniversitesi Kültür Noktası (ÖYKMDB), “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” etkinlikleri kapsamında tüm oyuncuları kadınlardan oluşan Türkiye’nin ilk doğaçlama tiyatro grubu “Sahne Kadının!” ekibini İKÜ öğrencileriyle buluşturdu. 11 Mart Pazartesi günü Önder Öztunalı Konferans Salonu’nda sahnelenen oyunda “Sahne Kadının!” ekibi, İKÜ öğrencilerini de dâhil ettiği oyunlarıyla tiyatro sporunun keyifli bir versiyonunu Kültür’lülerle ve sanatseverlerle paylaştı.

Sağlıklı Cinsel Yaşam Akademisi “İlginç Olgular Farklı Yaklaşımlar” Semineri

Kültür Noktası tarafından düzenlenen ve sekiz seminerden oluşan “Sağlıklı Cinsel Yaşam Akademisi” programının altıncısına, 28 Şubat Perşembe günü 13.00-15.00 saatleri arasında Önder Öztunalı Konferans Salonu ev sahipliği yaptı. Seminere konuşmacı olarak katılan İstanbul Kültür Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Önder Kavakçı, “İlginç Olgular Farklı Yaklaşımlar” konusunda öğrencilerimizi bilgilendirdi. Vaka örnekleri ile karşılaşılan sorunlar ve tedavi yöntemlerini aktaran Doç. Dr.

Uluslararası İlişkiler Bölümü Mezunları Toplantısı

İKÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunları, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mensun Akgün ve öğretim görevlileri ile bir araya geldi. İKÜMED Başkan Yardımcısı Ali Kaplanoğlu, toplantıya katılanlara Mezunlar Derneği hakkında bilgi verdi.  Kaplanoğlu, mezunlarımızı İKÜMED’e üye yaptı ve 2019’un Ekim ayında gerçekleştirilecek “İKÜ Mezunlar Günü” ile diğer etkinliklere davet etti.

“Reklam Yazarları Nasıl Çalışır?”

İKÜ İletişim Sanatları Bölümü ile Kültür Noktası Mezun İlişkileri Koordinatörlüğü iş birliğinde, İletişim Sanatları Bölümü mezunlarımızdan Rafineri Reklam Ajansı Senior Reklam Yazarı Recep Emre Koca ve Mitsubishi Electric Türkiye’nin Pazarlama Uzmanı Selen Gürün Koca eğitmenliğinde İKÜ öğrencilerine özel “Reklam Yazarları Nasıl Çalışır?” konulu bir seminer gerçekleştirildi.