Mezun Hikâyeleri 12: Atakan Köken (İKÜ-2017)

Merhaba. Bir Kültür2000 Koleji ve İKÜ mezunu olarak Kültür’ün benim hayatımdaki önemi büyüktür. Bu nedenle kendimi bir “Kültür”lü olarak tanıtmakta sakınca görmem. Kültür ile yollarım henüz çocukken kesişti. 2009 yılında Kültür2000 Koleji’nden mezun olduktan sonra Pertevniyal Lisesi’nde okudum. 2013 yılında ise tekrar Kültür’e döndüm ve İKÜ Hukuk Fakültesi’ni bitirdim. Bu nedenle hem Kültür Koleji Mezunlar Derneği üyesi hem de İKÜMED üyesiyim.

İKÜ Hukuk Fakültesi’nin güçlü akademik kadrosu sayesinde çok iyi bir hukuk eğitimi aldım. Kültür’ün sunduğu yurtdışı olanaklarından faydalanarak Ruhr Universitaet Bochum’da bir yıl boyunca Erasmus+ değişim öğrencisi olarak bulundum. Bu sayede İngilizce ve Almancamı geliştirerek dünyanın dört bir yanından insanları ve farklı kültürleri tanıma imkânı buldum.

Erasmus+ programını tamamlayıp Kültür’e geri döndükten sonra deneyimlerimi üniversite seçimi yapacak adaylara anlatmak için Kurumsal İletişim Daire Başkanlığı’nda ‘Kültür Elçisi’ olarak çalıştım. Tercih yapacak adaylara üniversite hayatını ve hukuk eğitimini anlatarak yardımcı olmaya çalıştım.

İKÜ Hukuk Fakültesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen “İzmir İnsan Hakları Akademisi”ne katıldım. Farklı hukuk disiplinlerinden gelen hukuk öğrencileri ve akademisyenler ile hukukun insan hakları boyutunu tartışma imkânı buldum. Akademide sunduğum bildiriler ise İKÜ Hukuk Fakültesi’nin resmi yayın organı olan ‘Fasikül’ dergisinde yayınlandı.

Mezun Hikâyeleri 12: Atakan Köken (İKÜ-2017)

İKÜ’deki öğrencilik yıllarım sosyal anlamda da oldukça dinamik geçti. İKÜ’de verilen diksiyon ve hitabet kurslarını tamamladıktan sonra üniversitemizdeki birçok etkinlikte sunucu olarak görev aldım. Bunlar arasında en unutulmaz olanı İKÜ Mütevelli Heyeti Onursal Başkanı İnş. Yük. Müh. Fahamettin Akıngüç’ün ‘Eğitim Mühendisi’ kitabının 2015 yılındaki lansmanıydı. Bunun yanında Ataköy yerleşkesinde düzenlenen TEDxİKÜ etkinliklerinin organizasyon ekibinde yer aldım.

Kültür’deki son yılımda Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Jean Monnet Burs Programı’na başvurdum. Yazılı sınavı geçerek bursu almaya hak kazandım ve Trinity College Dublin’de International and European Business Law alanında yüksek lisansımı tamamladım. Basım aşamasında olan yüksek lisans tezimi, Türkiye’deki şirketlerin kurumsal yönetim rejimleri hakkında yazdım. Şu anda da Dublin’deki çok uluslu bir şirkette danışman olarak çalışmaktayım.

Kültür, güçlü akademik kadrosu ve yurtdışı bağlantıları ile yaşattığı dinamik öğrencilik hayatı sayesinde geleceğimi şekillendirmemde önemli rol oynadı. Her ne kadar şu anda Kültür’den fiziken uzak olsam da onunla kurduğum bağ İKÜMED sayesinde hala çok güçlü.

Atakan Köken, LL.M.
Kültür2000 Koleji (2009) ve İKÜ Hukuk Mezunu (2017)
6 Ocak 2021
Churchtown/Dublin

 


Son Güncelleme Tarihi: Çar, 02/17/2021 - 11:19