Mezun Hikâyeleri 11 – Av. Çağla Gül Bulut

Merhaba, ben Çağla. 2011 yılında İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne kayıt oldum. Bölümümde zorunlu olmamasına rağmen hazırlık okudum. 

2012 yılında hazırlık sınıfının bitmesi ile bölümüme başladım. Üniversitemiz Hukuk Fakültesi Türkiye’nin en iyi akademik kadrosuna sahip. Üniversitemizi seçmemin en temel sebeplerinden biri de buydu zaten. Neredeyse her derse Profesör hocalar girmekteydi. 

Birinci sınıfta özel hukukun temeli olan “Medeni Hukuk” dersi ile bana hukuku sevdiren değerli hocam Doç. Dr. Cem Akbıyık’a fırsat bulmuşken buradan da tekrar teşekkürlerimi sunmak isterim. 
 
Ceza Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi (CEHAMER) kapsamında 19. Uluslararası İnsan Hakları Akademisi’ne katıldım. Üniversite tanıtımlarında görev alarak okulumuza kayıt olmak isteyenlerle görüşmeler gerçekleştirdim. 
Öğrencilik hayatım boyunca yazları birer ay hukuk nosyonu kuvvetli avukatların yanında staj yaparak muhakeme yeteneğimi ve pratiğe dair tecrübelerimi geliştirmeye çalıştım.

2016 yılında İKÜ’den mezun oldum. 2017 yılında ise avukatlık stajımı tamamladıktan sonra emekli hakim olan babamla Bakırköy’de BLT Hukuk & Danışmanlık – Arabuluculuk isimli ofisimizi açtık. Halen burada avukatlık yapmaktayım.

Mesleğimin ilk yılında gireceğim ceza davamızı beklerken, aynı mahkemenin duruşmalarını izliyordum. Öldürülen (maktül) bir kadının davasına denk geldim ve avukatı Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’na bağlıydı. Zaten bu konulara oldukça duyarlıydım ancak hiçbir sivil toplum örgütüyle çalışmadığımı fark ettim ve gönüllü olarak ihtiyacı olan kadınlara yardım etmek istedim. Derhal harekete geçerek bu platforma üye oldum. Bugün platform kapsamında gönüllü olarak kadın cinayeti davalarına girmekteyim. 

Sonrasında daha çok kadına ulaşmak, daha çok kadın mücadelesinde yer almak, daha çok dayanışmaya ortak olmak istedim. Ve bu alanda yüksek özveriyle çalışan kadın sivil toplum örgütü Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı’na üye olmak istedim. Vakfımızın ilkeleri gereği çeşitli eğitimler alarak bugün Mor Çatı bünyesinde ihtiyacı olan erkek şiddeti mağduru kadınlara gönüllü olarak hukuki destek vermekteyim. 

Çocuk alanında çalışma isteğimi fark etmem ise şu şekilde oldu: Bir boşanma davamda kadın vekiliydim. Bir gün çok korkunç bir telefon çağrısı aldım. Boşanma davası açtığımız erkek eşin, kadının kız kardeşine 10 yıldır nitelikli cinsel istismarda (tecavüz) bulunduğunu öğrendik. Hemen şikâyetçi olarak erkeği tutuklattık. Ağır bir ceza almasını sağladık ve halen tutuklu. İlk cinsel istismar dosyamdı ve binlerce görüntü ve video kaydı vardı. Karşı taraf suçtan kurtulmaya yönelik öyle savunmalar yapmaktaydı ki her duruşmada çok büyük hukuki mücadele vermiştik. 

Bu dosyam sayesinde bu tür davalarda soğukkanlılığımı ve profesyonelliğimi korumaktayım. Ne davaydı, ne mücadeleydi ama… Her celse savcıdan gelen tahliye talebi, acısından bayılan müvekkilim ve hakimleri ikna çabalarımız…

Bu dosyadan sonra İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi’ne üye oldum ve aktif olarak çalışmaya başladım. Şu anda İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi Genel Sekreteriyim.

2018 yılında İstanbul Barosu’nun başkanlık seçimleri yapıldı. Ben de başkan adayımız için seçimlerde çalıştım ve kazandık. Bu kapsamda da aynı zamanda İstanbul Barosu Bakırköy Bölge Temsilcisiyim.

Daha yolun çok başındayım ve gerçekleştirmek istediğim kariyer hedeflerim var. Araştırma görevlisi olarak okulda kalmak istiyorum. Belli mi olur belki kendi üniversitemde bu hedefimi gerçekleştiririm.
 
Benim mezun hikâyem kısaca bu şekilde. Hedeflerinizi belirleyip işe başladığınız zaman hepsi gerçek oluyor. Asla umudunuzu yitirmeyin, pes etmeyin. 

Bir yerde birilerinin hayatına dokunması, ilham olması dileğiyle…

Saygılarımla
Av. Çağla Gül BULUT
 


Son Güncelleme Tarihi: Çar, 12/09/2020 - 11:20