İstanbul Kültür Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yılı Oryantasyon Programları

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Kültür Noktası tarafından, 2023-2024 Akademik Yılı’nda İKÜ Ailesi'ne yeni katılan öğrencilerimize yönelik 4-5 Ekim 2023 tarihlerinde Ataköy yerleşkemizde oryantasyon programları düzenlendi.

4 Ekim 2023 Çarşamba günü Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen "Genel Oryantasyon Programı", Rektörümüz Prof. Dr. Fadime Üney Yüksektepe’nin konuşması ile başladı. Rektörümüz; öğrencilere gücünü ve değerlerini köklü bir geçmişten alan, insan ve ülke sevgisine sahip bir vakfın kurduğu üniversitede okumanın ve böyle bir üniversiteden mezun olmanın ayrıcalığını yaşam boyu hissedecekleri mesajını verdi.

Program; Öğrenci Yaşam, Kariyer ve Mezun Danışma Birim Başkan Yardımcısı Doğa Kurtyiğit’in “Kültür’de Yaşamla Tanışma”, Tasarım Fabrikası Etkinlik Koordinatörü Bengisu Ankara’nın “Tasarım Fabrikası Öğrenci Bilgilendirmesi”, BiP Kidemli Ürün Müdürü Sara Salihoğlu Oymak’ın Üniversitemiz ile BİP arasındaki iş birliğini içeren konuşmalarıyla devam etti. Mezunlarımızdan Burak Er ile öğrencilerimizden Ömer Faruk Parlak ve Hatice Taş’ın konuşmalarının ardından, Eğitim Etkinlikleri Planlama ve Organizasyon Uzman Yardımcısı Mert Efe Anğın’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen çevrim içi etki değerlendirmesi ve ödüllü yarışma ile "Genel Oryantasyon Programı" son buldu.

Program eş zamanlı olarak Ataköy yerleşkesi arka bahçede düzenlenen "Öğrenci Kulüpleri Oryantasyon Günleri" ile devam etti. İki gün süren oryantasyonda 70 farklı kulüp stant açarak hem tanıtımlarını yaptı hem de üye alımlarını gerçekleştirdi. 5 binden fazla öğrenci ilgi alanlarına hitap eden kulüplere üye oldu. Rock’n Culture, İKÜ Orkestra, Dans Kulübü ve Fizy DJ performansları ile öğrencilerimiz eğlenceli zaman geçirdi.


Son Güncelleme Tarihi: Per, 10/05/2023 - 13:53