“Hayal Yolculuğu”

Kültür Noktası tarafından düzenlenen “Şimdi ve Gelecekte Yaşam Kültürü Akademisi - Başarı Öyküleri Atölyesi”nin ilk konuğu Karikatürist Varol Yaşaroğlu oldu. 15 Aralık 2020 Salı günü “Hayal Yolculuğu” başlıklı söyleşi sunucu Hülya Aydın moderatörlüğünde @ikuedu Instagram hesabı üzerinden gerçekleştirildi.

Varol Yaşaroğlu, mesleğe başlama süreçlerini ve hayal yolculuğunda nasıl ilerlediğini, hem yetişkinler hem de çocuklar için ürettiği içeriklerin aşamalarını öğrencilere aktardı. En önemli unsurun yolculuktan keyif almak olduğunu, önemli olan sonucun değil sürecin olduğunu ifade eden Yaşaroğlu, “İşinizi oyuna çevirirseniz sonsuz bir tatile çıkarsınız.” mottosunu da öğrencilerle paylaştı. 

Yaşaroğlu, tüketmenin insanı mutluluğa götürmediğini asıl olanın üretmek olduğunu ve her zaman üretken olmaları gerektiğini vurguladı. Özellikle staj ve iş hayatına yeni başlayan öğrencilere yeteneğin çok önemli olduğu fakat en önemlisinin işlerini severek yapmaları gerektiği konusunda önerilerde bulunan Yaşaroğlu, öz motivasyonu yüksek olan bireylerin çok daha başarılı olabildiğinin altını çizdi. 
 


Son Güncelleme Tarihi: Cu, 12/18/2020 - 13:51