Ekspress Bilim Kulübü: İş Dünyasında Kadın Olmak

Ekspress Bilim Kulübü tarafından 8 Mart 2021 tarihinde Adobe Connect üzerinden gerçekleştirilen “İş Dünyasında Kadın Olmak” isimli etkinliğin konukları fütürist, akademisyen Dr. Aslıhan Tunçay, Bahar Şen ve Ayşegül Özkavukcu oldu.

3 oturumdan oluşan etkinliğin ilk oturumunda fütürist, akademisyen Dr. Aslıhan Tunçay konuşmasında; kültürün doğaya egemen olmasını, kadınların iş hayatındaki oranını, iş hayatında kadın olmanın geleceğini, erkeğin ötekisi kavramını, ülkemizdeki kadın istihdamı oranını, cinsiyetçi dil konusunu, kadına yönelik şiddet ve tacizi, iş hayatında kadın olma meselesini bir topuklu ayakkabı hikâyesi olarak gördüğünü aktardı. Kendi çalışma deneyimlerinden, iş hayatındaki eşitsizliklerden, ayrımcılığın üstesinden gelebileceğimiz yeni bir dünya düzeni olduğundan ve cinsiyet çeşitliliği karlı mı anketinin sonuçlarından değerlendirmeler yaparak tavsiyelerde bulundu.

“Amerika’da yapılan bir araştırmaya göre kadın veya erkek fark etmeksizin iddialı konuştuklarında cezalandırılıyor. Fakat kadınlar erkeklere göre daha fazla cezalandırılıyor.” Sözleri ile 2. oturuma başlayan Bahar Şen asabi kadın ilerleme kaydedebilir mi, duygusal eşitsizlikle ilgili neler yapılabilir, statü ve saygı durumu incelemesi ve liderlik yetkinlikleri hakkında bilgiler vererek devam etti. Bireylerin kendilerini ifade etmeleri adına ön ifadeler kullanması gerektiğini, davranış değer ve aşılama ifadelerini, açıkça konuşma, açıkça fikrini ortaya koymanın neden önemli olduğunu konusunu katılımcılara açıklamıştır.  

3. oturumda ise program Ayşegül Özkavukcu devam etti. Oturum Ayşegül Hanım’ın kariyer ve bireysel gelişim yolculuğu ile başladı. Ayşegül Hanım doğanın kazanma kuralını, mutlu ve güçlü olan kazanır ve adapte olabilen kazanır kavramını, ‘’Flow Zone’’ kavramını, insana zamanı unutturan anları, kendi annelik ve iş deneyimleri hakkında bilgilerini, üretkenlik, yenilik, fark yaratmak, ekip olmak, sürekli gelişmek, paylaşmak kavramlarının çok önemli olduğunu, kariyer hedefinin mutlaka belirlenmesi gerektiğini katılımcılara aktardı. Kendi kariyerinin ilk yıllarından ve deneyimlerinden bahsederek asla ben oldum dememek kavramının önemli olduğunu, lider ve etkin takım etkinliğinin mutlaka olması gerektiğini, sosyal stil matrisi örneklemesini anlatıp kitap önerilerinde bulundu.
Toplam 45 katılımcının olduğu etkinlik öğrencilerin soruları ile son buldu. 
 
Etkinlik kayıtları:
http://ikusanalsinif.adobeconnect.com/p7ysfpl2h6yw/
http://ikusanalsinif.adobeconnect.com/pwoywe43k2aj/
http://ikusanalsinif.adobeconnect.com/pjv989qiq431/
 


Son Güncelleme Tarihi: Ct, 05/15/2021 - 01:19