“Dijital Dünyada Analog Mezun”

İstanbul Kültür Üniversitesi Mezunları ve Mensupları Derneği (İKÜMED), Meslek Yüksekokulu Elektronik Teknolojisi Programı 2007 yılı mezunlarından Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü, Teknoloji Yazarı & Proje Danışmanı Öğr. Gör. Suat Yalnızoğlu’nun konuşmacı olduğu “Dijital Dünyada Analog Mezun” başlıklı bir webinar düzenledi. İKÜ 2009 mezunlarından İletişim ve Tasarımı Bölümü hocamız Ömür Kınay’ın moderatörlük görevini üstlendiği etkinlik, 21 Temmuz Salı günü saat 16.00’da @ikumezun Instagram hesabı üzerinden gerçekleştirildi. Etkinliğe konuşmacı olarak katılan mezunumuz Öğr. Gör. Yalnızoğlu, 2004 yılında Kocaeli Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden ayrılarak İstanbul Kültür Üniversitesi’ni tercih ettiğini, eğlenceli ve dolu dolu bir öğrencilik hayatı yaşadığını ve İKÜ’de okumanın ayrıcalık olduğunu söyledi. 

Mezunumuz, İKÜMED bülteninin ilk sayısında yayınlanan röportajında “İKÜ’de okumak hayatıma yön verdi” demesinin hatırlatılması üzerine, “2005 yılında öğrenciyken, İKÜ’nün olanakları, imkânları, İstanbul’da olması pek çok konuda bizlere yardımcı oldu. Benim üniversite hayatım uzun ve farklı geçti. Kamu, devlet, özel ve vakıf üniversitesi olmak üzere 4 farklı üniversitede öğrenciliğim oldu. Uzaktan eğitim, açık öğretim gibi pek çok eğitim metotlarını ve yüksek lisansı test etmiş biri olarak çok rahat kıyas yapabiliyorum. Şu an açık öğretimde de okuyorum, “Yaşam boyu eğitim” mantığı ile okumayı ve eğitim almayı seviyorum. Yani 4 farklı üniversite ve 4 farklı eğitim metodundan diplomam var. Şu an beşinciye koşuyorum. İKÜ’de müthiş bir eğitim aldım diyebilirim.” ifadelerini kullandı. 

Kampüsün ve okuldaki imkânların çok iyi olduğundan bahseden Öğr. Gör. Yalnızoğlu, “İş hayatına atılınca da aslında görüyorsunuz. Elektronik okuduğum için bugün pek çok şirketteki donanım İKÜ’deki kadar yok.” diye konuştu.

Üniversitedeki hocalarıyla hala görüştüğünü ifade eden mezunumuz, “Bize çok kapı açtıklarını söyleyebilirim. Belediyeye girmeden önce Emniyet Müdürlüğü’nde çalıştım. Oradaki görevime İKÜ’deki hocamın sayesinde girebildim. Kendisi Cahit Karakuş. ‘Eskişehir’de çok güzel bir proje var, oraya başvur’ dedi. Geldim ve işe başladım. İKÜ, mezun olduktan sonra bile kariyerinizde iz bırakabiliyor. Tabi siz de doğru bir hedef belirlerseniz. Hatta şu an tercih etmeyi düşünen öğrenci adaylarına da İKÜ çok şey sunuyor diyebilirim.” dedi.

Ayrıntılı bilgi için lütfen tıklayınız...


Son Güncelleme Tarihi: Pt, 07/27/2020 - 13:52