2019-2020 Akademik Yılı Oryantasyon Programı 

Kültür Noktası, İKÜ ailesine yeni katılan öğrencilerimizi ve onların değerli ailelerini sıcak bir ortamda karşılamak, yükseköğrenim yaşamları boyunca yuvaları olacak üniversitemizi tanıtmak, ilk günlerini ilham verici ve yol gösterici bir hale getirmek amacıyla 18-20 Eylül 2019 tarihleri arasında “2019-2020 Akademik Yılı Oryantasyon Programı”nı düzenledi. 2019-2020 Akademik Yılı Oryantasyon Programı

18 Eylül 2018 Çarşamba günü Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış programı, İKÜ İşaret Dili Korosu’nun “Hoş geldiniz” skeci ile başladı. Katılımcıların ilgiyle izlediği gösterinin ardından, grup ve solo şarkı performansları sergilendi.

 

2019-2020 Akademik Yılı Oryantasyon Programı Oryantasyon programı, Kültür Noktası Birim Başkanı Dr. Neslihan Fatma Er’in açılış konuşmasıyla devam etti.

Öğrencilerimize üniversite yaşamları boyunca rehberlik edecek bilgileri paylaşarak Kültür Noktası ve üniversitemizin diğer birim ve merkezlerinde verilen hizmetler, imkânlar ve etkinlikler hakkında bilgi vermek amacıyla Kültür Noktası Birim Başkan Yardımcısı Mücella Ezgin tarafından “Kültürlü Yaşamla Tanışma” başlıklı bir sunum gerçekleştirildi. 

Ardından Kurumsal Bilgi Yönetimi Daire Başkanı Dr. Öğr. Gör. Levent Çuhacı ile Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri Daire Başkanı Alper Ozan birer konuşma yaptılar. 

Uluslararası İlişkiler Bölümü 2004 mezunlarımızdan Mert Kayhan ile Hukuk Fakültesi 2008 mezunlarımızdan Mustafa Kemal Yılmaz, üniversite hayatlarını nasıl verimli geçirebilecekleri ve kendilerini nasıl geliştirebilecekleri konusunda öğrencileri bilgilendirdi. Açılış programı, Nadide Ece Somer ve Ali Alper Özdemir’in tango performanslarıyla sona erdi. 

2019-2020 Akademik Yılı Oryantasyon Programı İKÜ öğrenci kulüplerinin de katıldığı açık hava etkinlikleriyle devam eden programda, Orkestra İKÜ, DJ Batuhan Aktuna ve İKÜ Dans Kulübü de performanslar sergiledi. Yeni öğrencilerimiz ilgi alanlarına göre kulüplere üye olurken, müzik ve dans gösterileriyle eğlenceli dakikalar geçirdiler.

Oryantasyon programının 2. ve 3. günleri Basın Ekspres, İncirli ve Şirinevler yerleşkelerimizdeki bölüm oryantasyonları ve açık hava etkinlikleriyle sona erdi. 


Son Güncelleme Tarihi: Cu, 09/20/2019 - 11:59