“Şimdi ve Gelecekte Yaşam Kültürü Akademisi-Başarı Öyküleri Atölyesi: Can Soysal”

Kültür Noktası tarafından 23 Aralık 2020 Çarşamba günü saat 15.00’te Adobe Connect Sanal Sınıf Uygulaması üzerinden düzenlenen “Şimdi ve Gelecekte Yaşam Kültürü Akademisi-Başarı Öyküleri Atölyesi”nin ikinci konuğu Yönetmen & Yapımcı Can Soysal oldu. İletişim ve Tasarımı Bölümü öğretim elemanlarından Ömür Kınay’ın  moderatörlüğünde gerçekleştirilen seminere İKÜ idari ve akademik kadrosunun yanı sıra Çizgi Film Animasyon Bölümü öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. 

İlk olarak TRT Çocuk tematik kanalının kuruluş sürecini anlatan Soysal, çocuk yayıncılığının geçmişinin olduğunu, tematik kanalların oluşmadığı dönemlerde zaman zaman kanal kendi yayın akışı içinde belirli saat periyodlarını çocuklara ayırdığını dile getirdi. Daha sonra çocuk temalı tematik kanalların ortaya çıktığını da ekledi. 

TRT Çocuk’un yayın akışından da bahseden Soysal, sabahçı-öğlenci sistemi olduğu için yayında ölü saattin olmadığını söyledi. Çocukların saatler boyu ekranın karşısında kalmaması için farklı yayın kuşakları belirlediklerini, böylelikle diğer yaş gruplarına geçiş sağladıklarını ifade etti. 

Çizgi Film Animasyon Bölümü akademik kadrosu ve öğrencilerinden gelen soruların cevaplanmasının ardından etkinlik sona erdi. 

Webinarın kaydını izlemek için tıklayınız…


Son Güncelleme Tarihi: Per, 02/18/2021 - 09:20