"SAKURAI" Ekibi TEKNOFEST'te Finalde

"Sakurai" ekibi; "Sağlıkta Yapay Zekâ" projesinin meme kanseri alanında Boran Toktay, Ahmet Can Günay, Arda Tekin ve Harun Yazgan tarafından kuruldu. Asimov Teknoloji Kulübü'nün Hello World takımı altında yer alan ekibimiz, günümüzde her üç kadından ikisine meme kanseri teşhisi konulmasından yola çıkarak çalışmalarına başladı. Meme kanserine yakalanan bireylerin sosyal hayatlarının, aile yaşantılarının hatta günlük aktivitelerinin dahi olumsuz yönde etkilenmesi ile psikolojik bir savaş da vermeleri, ekibimizi bu konuya eğilmeye itti. Bu alanda çalışmalarını sürdüren öğrencilerimiz, ilk kez TEKNOFEST'e katıldılar. TEKNOFEST 2023'ün "İlk Detay Raporu"nda 92 puan elde eden takımımız, 250 ekip arasından 13. sırayı alarak ilk başarısını kazandı.

Yarışmanın ikinci aşaması olan "Proje Detay Raporu"ndan 100 üzerinden 87,33 puan alan öğrencilerimiz, ilk kez katıldığı yarışmada final aşamasına kadar yükseldi. Öğrencilerimiz, üniversitemizin adını en yükseğe çıkarmak için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Son Güncelleme Tarihi: Çar, 06/07/2023 - 13:01