Renesas Yarışması 

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerimizden Ezgi Topcu, Emin Kaan Güreşçi, Umut Kaya, Bahri Berkant İçöz ve Okan Kartbaş’ın aralarında bulunduğu BUKE takımı, IKURO ismini verdikleri araçlarıyla Renesas Virtual MCU Rally yarışmasında mücadele ettiler.

Pandemi öncesinde fiziki gerçekleştirilen bu yarışma, son 2 yıldır online olarak şekilde Renesas’ın oluşturduğu simülasyon ortamında yapılmaktadır.

Yarışma Avrupa'nın dört bir yanındaki üniversitelerden gelen mühendislik fakültesi öğrencilerini ve eğitimcilerini bünyesinde bulundurmaktadır. Yarışmadaki amaç, Renesas Virtual MCU Rally simülasyon ortamında kendi kendini yönlendiren bir MCU robotu inşa edip, aracını pistteki beyaz çizgi boyunca otomatik olarak süren yazılımı optimize etmektir.

Bunun yanında en iyi tasarımı yapan takımlara da ayrıca ödüller verilmektedir. Üniversitemizin takımı BUKE, Renesas Virtual MCU Rally yarışmasında "En İyi 3. Tasarım" ödülünü aldı.

Yarışma jürilerinin de “ruhu ve kişiliği olan bir araç” olarak nitelendirdiği “İKURO”, karavandan esinlenerek ve bu fikre yaratıcılık ekleyerek oluşturulmuş bir tasarım özelliğindedir.

İstanbul Kültür Üniversitesi’nin ilk defa katıldığı bu yarışmada, ekibimiz jüri üyeleri tarafından da tebrik aldı. Takımımız BUKE’yı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.
 


Son Güncelleme Tarihi: Cu, 02/11/2022 - 16:20