“Pandemi Sürecinde Çocuk ve Ebeveynlerin Kontrol Edilemeyen Öfke ve Şiddet Davranışına Etkisi”

Kültür Noktası tarafından düzenlenen “Şimdi ve Gelecekte Yaşam Kültürü Akademisi - Ruh ve Beden Sağlığı Atölyesi”nin son konuğu İKÜ CEHAMER akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Münevver Mertoğlu oldu. 29 Nisan 2021 Perşembe günü “Pandemi Sürecinde Çocuk ve Ebeveynlerin Kontrol Edilemeyen Öfke ve Şiddet Davranışına Etkisi” başlığıyla gerçekleştirilen webinar, Adobe Connect Sanal Sınıf Uygulaması üzerinden yapıldı. 

Dr. Öğr. Üyesi Mertoğlu; şiddetin açıklamasıyla başladığı sunumda, evde kalma sürecinde kontrol edilemeyen öfke ve şiddet davranışlarının azaltılması için neler yapılması gerektiğini aktardı. İnsanların seçme şansı olmadığı durumlara uyum sağlamaya çalıştıklarını belirtti. Dayanıklılığın doğuştan getirilebildiği gibi sonradan da öğrenilen bir davranış olduğunu, bu süreçte özellikle anne-babaların çocuklarına örnek olmaları gerektiğini katılımcılarla paylaştı. 

Evde kalma sürecinde öfke ve şiddet içeren davranışların, belirsizlik ve çaresizlik durumlarının kaygıyı arttırdığını belirten Dr. Öğr. Üyesi Mertoğlu, bu sürecin yıpratıcı durumlarının ve pandemi nedeniyle bireylerin günlük rutinlerinin değişmesinin de yine gerginlik ve mutsuzluk durumlarına neden olduğunu vurguladı. 


Son Güncelleme Tarihi: Çar, 05/12/2021 - 19:02