Nevruz Bayramı İKÜ'de Coşkuyla Kutlandı

Kültür Noktası, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ve Kırgız Kültür ve Dostluk Derneği iş birliğinde 14 Mart 2019 Perşembe günü “Nevruz Bayramı Kutlaması” programı gerçekleştirildi.

Ataköy yerleşkesi arka bahçede gerçekleştirilen kutlamalar, 13 Mart Çarşamba günü bahçeye kurulan geleneksel Türk çadırında Orta Asya’da baharın gelişini kutlamak amacıyla sadece bahar aylarında pişirilen “Sümelek” isimli tatlının pişirilmesiyle başladı.

Nevruz Bayramı İKÜ'de Coşkuyla Kutlandı14 Mart Perşembe günü Nevruz Bayramı Kutlamaları programı İKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihal Sarıer’in açılış konuşması ile başladı. Sarıer’in konuşmasının ardından Kırgız halk dansları grubu Ekskülisiv, Orta Asya halk dansları performansı sergiledi. Kırgız sanatçı Çolpanay, kopuzuyla Orta Asya halk türküleri seslendirdi. Dans gösterileri ve sanatçı performansları, öğrencilerimizin yoğun ilgi ve katılımıyla izlendi.

İKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nihal Sarıer ve Prof. Dr. Hacı Ömer Karpuz’un, kutlamalara katkıda bulunanlara teşekkür belgesi takdiminin ardından kutlama programı, “sümelek” ve “Kırgız pilavı” dağıtımı ile sona erdi.
 


Son Güncelleme Tarihi: Cu, 03/15/2019 - 12:25