Moleküler Biyoloji ve Genetik Kulübü 2022 Tanışma Toplantısı ve Mezun Etkinliği

Moleküler Biyoloji ve Genetik Kulübü, 5 Ekim Çarşamba günü yen üyelerin tanışması amacıyla toplantı ve mezun etkinliği gerçekleştirdi. Tanışma toplantısı sırasında kulüp başkanı Kerem Yıldızhan, kulüp ve yönetim kurulunu hakkında bilgi veren bir sunum gerçekleştirdi. Kulübün yapmayı planladığı etkinliklerden bahsedildi ve 12 Ekim’de gerçekleştirilecek olan Kognitif Sinirbilim etkinliğinin duyurusu, biocore ve koordinasyon başvuru QRlarının hatırlatması yapıldı.

Toplantı, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü mezunumuz eski kulüp başkanlarından Sibel Pınar Odabaş'ın da SMA ve CRISPR Gen Tedavisi başlıklı sunumuyla devam etti. Odabaş, okulumuzdaki öğrencilik ve Erasmus+ deneyimi,  kendi başkanlıği dönemindeki kulüp faaliyetleri hakkında da öğrencilerimize bilgiler verdi. Şampiyon oldukları RaDiChal’20 yarışmasında geçirdikleri süreci anlattı. SMA hastalığını, görülme sıklığını, genetik profilini, tedavilerini tanımladı. Şu anda üstünde çalıştıkları gen terapisi hedeflerinden ve proje planlarından bahsetti. Toplamda 48 öğrencinin katıldığı etkinlik, mezunumuzun CRISPR ve TÜBİTAK'tan onay alan çalışmalarının incelenmesiyle sonlandı.

Moleküler Biyoloji ve Genetik Kulübü 2022 Tanışma Toplantısı ve Mezun Etkinliği

Son Güncelleme Tarihi: Pt, 10/17/2022 - 11:19