“Mezun Hikâyeleri-8: Nazlı Gülce Başak”

İstanbul Kültür Üniversitesi Mezunları ve Mensupları Derneği (İKÜMED), aidiyeti yüksek ve başarılı mezunlarımızın hikâyelerini yayınlamaya devam ediyor. “Mezun Hikâyeleri”nin sekizinci konuğu Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunlarımızdan Nazlı Gülce Başak oldu.

“Emeğin en değerli, bilginin en kutsal, eğitimin ise tereddütsüz vazgeçilmez hizmet olduğuna inanan Kültür ailemde geçirdiğim, eğitim hayatımın unutulmaz yıllarından bahsedeceğim. 

İstanbul Kültür Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden 2017 yılında üçüncülük derecesi ile mezun oldum. 2018 yılında Hukuk Fakültesi’nde tamamladığım Çift Anadal Programı (ÇAP) ile başarımı ödüllendirdim. 2019’da bir yıllık zorunlu avukatlık stajımı tamamlayarak İstanbul Barosu’na kaydoldum. Artık avukatlık mesleğini icra etmekteyim.      
                                   
Okulda geçirdiğim yıllarda, tamamladığım her iki bölümde de hayatıma çok kıymetli hocalar dokundu. Üzerimde zerre kadar emeği olan her hocama minnettarım ancak bu yazıda Uluslararası İlişkiler Bölümü ailem ile gerçekleştirdiğimiz yurt dışı mesleki gezilerimizi sizlerle paylaşacağım. 

Eğitim dili İngilizce olan Uluslararası İlişkiler Bölümü, bizlere akademik perspektifin beraberinde global bakış açısı kazandırdı. Sorunlara çoklu çözüm yöntemleriyle yaklaşmanın yanında daha çok empati kurarak dünyada yaşanan her probleme; çok kıymetli diplomatlar, emekli büyükelçi hocalarımız ve akademisyenlerimizle çözüm aramaya başlamıştık. Bu bizim okulumuzun Uluslararası iş birliğinin ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha öne çıkardı.  

2015 yılında ilk olarak Uluslararası İlişkiler Kulübü olarak Strazburg’da Avrupa Konseyi’ni ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ni ziyaret etme şansımız oldu. Bize bu seyahatlerde Prof. Dr. Mensur Akgün ile Müge Dalkıran hocalarımız eşlik ettiler. Özellikle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde Türkiye nezdinde çalışan avukatlarla tanışma ve sohbet etme imkânı bulduk. Avrupa Konseyi nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Erdoğan İşcan (Kültür Koleji 1992 mezunu) ile eşi Sibel İşcan, bizleri temsilcilik konutunda adeta kendi evimizdeymişiz gibi misafir ettiler. 

2016 yılında ise Prof. Dr. Mensur Akgün hocamız ve Dr. Sylvia Tiryaki ile New York’ta Birleşmiş Milletler ve Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği’ni ziyaret ettik. Orada Diplomat Başak Yalçın bizleri misafir etmişti. Bu ziyaretlerimizin ertesi günü, dünyanın etkin düşünce kuruluşlarından biri olan Brookings’de Amerika-Türkiye ilişkileri üzerine bizim için bir seminer düzenlendi. Sonrasında Washington’a geçtik. Washington Büyükelçimiz Serdar Kılıç ile bir araya geldik. Kıymetli diplomatlar ve hocalarımızla geçirdiğimiz en keyifli zamanlardı… Tecrübelerini, meslek hayatlarındaki başarılarını bizlerle mütevazı ve nazik şekilde paylaşmaları anlatılmaz, ancak yaşanır…

Gerek eğitim hayatımda gerekse özel hayatımda, Kültür Ailesi’nin mensubu olmak benim için çok önemli. Gelecek yıllardaki kariyer planımı yapmamda hala ellerimden tutan, bana destek olan her iki bölüm vasıtasıyla tanıştığım hocalarıma, kısacası Kültür Ailesi’ne minnet borcum var. Aldığım ve alacağım eğitimler doğrultusunda doğru yoldan ayrılmadan, daima bu aileye layık olabilmek dileğiyle… İyi ki Kültür’lü olmuşum…”


Son Güncelleme Tarihi: Cu, 06/26/2020 - 15:21