Mezun Hikâyeleri-6: Hira Ekin Sürcan 

İKÜ Mezunları ve Mensupları Derneği (İKÜMED), aidiyeti yüksek ve başarılı mezunlarımızın hikâyelerini yayınlamaya devam ediyor. “Mezun Hikâyeleri”nin altıncı konuğu İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunlarımızdan Hira Ekin Sürcan oldu.

“İstanbul Kültür Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü 2019 yılında bölüm birincisi olarak bitirdim. Çok isteyerek girdiğim bu bölümde severek okudum çünkü okuma-yazmayı öğrendiğim günden beri yazmayı çok seviyorum. Dört yıl boyunca kendimi bu alanda geliştirerek daha çok Türkçe yazdığım yazılarıma İngilizce olarak devam etmeye başladım. Uzun yıllardır Tokyo’da yaşayan iki kuzenim sayesinde, küçük yaşlarda tanışıp hayranı olduğum bu kültürü daha iyi anlamak için lisede öğrenmeye başladığım Japonca, en sevdiğim dillerden biri oldu.
 
Mezun Hikâyeleri-6: Hira Ekin Sürcan Üniversitedeki ikinci yılımda büyük ilgi duyduğum Uzak Doğu kültürünü İKÜ’de de yaşatmak için Uzak Doğu Dilleri ve Kültürleri Kulübü’nü kurdum. Üyelerimizle beraber bahar festivallerinde renkli stantlar açtık. Manga çizim akademisi düzenledik. Lise yıllarından beni uğraşmakta olduğum 3D Origami sanatının atölyesini düzenleyerek kulüp üyelerine Japon kültürünü elimden geldiğince daha detaylı tanıtmaya çalıştım. Sonrasında bazı lise ve ortaokullarda da 3D Origami atölyeleri düzenledim. 

 

Mezun Hikâyeleri-6: Hira Ekin Sürcan Kendi bölümümde ise sayın hocam Esin Akalın’ın hazırlamış olduğu Shakespeare Tiyatrosu’nda müzik sorumlusu olarak çalıştım. Oyun sırasında kullanılacak olan efekt ve müziklerin düzenlemesini yaptım. Benim için keyifli bir deneyim oldu. Ortaokul ve lise yıllarımı Almanya’da geçirdiğim için Türkiye’ye döndüğümde eğitim üzerine araştırmalar yapmaya ve bu iki ülkenin eğitim sistemini karşılaştırmaya başladım. Şu anda İngilizce öğretmeni olarak çalıştığım kurumda, yabancı dillerin öğretimindeki eksikleri bulmaya ve öğrencilere daha faydalı olacak öğretim yöntemlerini denemeye gayret gösteriyorum. 
 

Mezun Hikâyeleri-6: Hira Ekin Sürcan Fikirlerimi ve araştırma sonuçlarımı da yazıya dökerek www.hrkitchen.net isimli bloğumda paylaşıyorum. Bloğumun adının ‘kitchen’ yani mutfak, olmasının sebebi ise en büyük hobilerimden birinin yemek yapmak olması. Bir yandan yemek yaparken diğer yandan yazacağım konuyu kafamda toparlıyorum, bazen kendi kendime ya da meslektaşım olan annemle konuyu tartışıyorum ve daha sonra yine mutfağımda yazı yazmaya koyuluyorum. Geleceğe yönelik hedefim herkesin faydasına olacak fikir ve yöntemlerimin daha fazla insana ulaşmasını sağlamak ve gelecek nesillerin eğitimine bir ışık tutabilmek. Gelecekte de akademik olarak ilerleyerek araştırmalarıma devam etmek ve alanımda uzmanlaşmak istiyorum.”


Son Güncelleme Tarihi: Çar, 06/03/2020 - 11:50