Mezun Haberleri: Ala Nur Erdoğan - JANE AUSTEN’S REGENCY WORLD

Londra’da basılan “JANE AUSTEN’S RENGECY WORLD” dergisinin 2021 yılının ilk sayısında, 2018 yılında İstanbul Kültür Üniversitesi öğrencilerinin sergilediği “Reading Jane Austen’s Emma” oyununun söyleşisine yer verildi. Söyleşi Yazar Sarah Tor tarafından, oyunu yazan, yöneten ve sahneye uyarlayan “Sahne ve Edebiyat” dersi hocamız Esin Akalın ile gerçekleştirildi. 

Sizlerle, “Jane Austen’s Regency World” haberini ve oyunculardan 2312 numaralı İKÜMED Üyesi Ala Nur Erdoğan’ın duygularını paylaşıyoruz. 

2021’in ilk günlerinde Londra’da bir kültür mecmuasında oyunumuzun yayınlanmasından gurur duyduk…

Sevgilerimizle,
İKÜMED


Ala Nur Erdoğan (İKÜ-2018)

Öncelikle bu oyun, her zaman güzel hatırladığım bir anı olarak kalacak. Henüz ne oynayacağımızı bilmeden, seçmeli olarak “Literature on Stage” dersini almıştım. O zaman ne oynayacağımıza dair en ufak bir fikrim yoktu. Sadece gitmiş olduğum bir tiyatro oyunundan sonra bu oyunda rol almayı tecrübe etmek istedim ve okulumun son yılında bana çok güzel bir anı olarak kaldı. Hâlâ bu oyunda tanıştığım bir arkadaşımla görüşüyorum. Çünkü kendi adıma konuşmam gerekirse; son sene aynı anda yetiştirmem gereken birçok proje olmasına rağmen (tez, staj) haftamın üç gününü ve bazen daha fazlasını bu oyuna ayırmayı tercih ettim. İlk başladığımızdaki halimizden sonra gün geçtikçe geliştirdik kendimizi. Her provasında keyif aldığım bu oyuna provalar dışında da zaman ayırdım. Rolümü çalıştım ve başlangıcından sonuna kadar büyük bir keyifle provalara katıldım. Üzerinden neredeyse iki buçuk yıl geçmiş olmasına rağmen İngiliz basını tarafından fark edilerek Jane Austen’s Regency World dergisinde yer alması, hem sevgili hocamız Esin Akalın hem de bu oyunu sahneleyen bizler için büyük bir gurur kaynağıdır. Son olarak da tiyatroyu bana sevdiren, kostümlerimizden sahne düzenine, her detayla tek tek ilgilenen ve yapım aşamasında hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Esin hocama ve oyunda emeği geçen arkadaşlarıma gönülden teşekkür ederim…


Son Güncelleme Tarihi: Çar, 02/17/2021 - 11:21