“Kültür Obası Zafer Şenlikleri”

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Kültür Noktası ile Öğrenci Konseyi iş birliğinde 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Kültür Obası Zafer Şenlikleri” etkinliği, 30 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait Kocadere 57. Alay Milli Bilinç Kampı’nda gerçekleştirildi.

Yaklaşık yirmi öğrencimizin katıldığı programda, Gelibolu’da verilen ‘Kurtuluş’ mücadelemizle ilgili ilk bilgiler, Öğrenci Konseyi Başkanı Orkun Karamustafa tarafından verildi. 31 Ağustos Cumartesi günü tarihi alan ve şehitlik ziyaretlerinde bulunan öğrencilerimiz, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı rehberi eşliğinde öncelikle kara savaşlarının yapıldığı bölge, ardından Çanakkale Şehitlik Abidesi, 57. Alay, Conkbayırı, Anzak Koyu ve müzeleri ziyaret etti. Program, kamp alanındaki etkinlikler ve “Zafer Bayramı ve Milli Mücadelemiz” konulu seminer ile sona erdi.

Yurdumuzun düşman işgalinden kurtulmasına vesile olan bu önemli günde şehitler diyarı Çanakkale’de olmak, tüm katılımcılara millî duyguları canlandıran bir atmosfer yaşattı.
 


Son Güncelleme Tarihi: Çar, 09/04/2019 - 16:33