İstanbul Kültür Üniversitesi Mezunları “Kibarlık Budalası” Oyununu İkinci Kez Sahneledi

Moliere’in yazdığı, Arda Öztürk’ün müzik düzenlemelerini yaptığı, Tiyatro-Diksiyon Eğitmeni İlknur Güneş’in uyarladığı ve yönettiği “Kibarlık Budalası” adlı oyun, 24 Şubat Pazartesi günü Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi’nde İstanbul Kültür Üniversitesi mezunları tarafından ikinci kez sahnelendi. 

Oyun, kaderin bir cilvesiyle burjuva olarak dünyaya gelmiş olan bir adamın kibarlığı öğrenerek soylular sınıfına geçmek hayaliyle tuhaf heveslere kapılmasını, bu uğurda müzik, dans, kılıç, felsefe dersleri almasını, kibarlık ve soyluluk merakı yüzünden gülünç durumlara düşmesini konu olarak işliyor.

Oyunda işlenen en güçlü tema “kibarlık ve soyluluk düşkünlüğü”dür. Oyunun başkahramanı olan Mösyö Jourdain, kumaş tüccarı olan bir babanın oğludur. Mösyö Jourdain, ait olduğu toplumsal sınıftan, yani bir burjuva olmaktan memnun değildir. Onun gözü, aristokrasidedir. Soylular sınıfından olanlara karşı aşırı bir hayranlık duymaktadır. Kendisinin bir burjuva olduğunu kabullenmek istemez, soylular sınıfından biriymiş gibi davranır. Bir soylu olabilmek için tuhaf heveslere kapılır. Fakat ne yapsa boşunadır. Kibarlıktan ve incelikten nasibini almamış, kaba bir adamdır Mösyö Jourdain.

13 kişilik ekibin tamamı İstanbul Kültür Üniversitesi mezunlarından oluşmaktadır. Yaklaşık üç yüz kişinin izlediği oyun, toplu fotoğraf çekimleri ile sona erdi.
 


Son Güncelleme Tarihi: Cu, 02/28/2020 - 09:21