“İstanbul İnsan Kaynakları Forumu & Toplum 5.0”

İstanbul İnsan Kaynakları Forumu’nın ikincisi, “Toplum 5.0” teması ile 15 Aralık Cuma günü İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe, Üniversitemizi temsilen Kültür Noktası Kariyer Uzmanı Ecem Uçar katıldı

Kamu kurumlarının, özel sektör kuruluşlarının, yerel yönetimlerin ve akademi camiasının insan kaynakları profesyonelleri ve uluslararası çatı kuruluşların temsilcilerini bir araya getiren forum, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay konuşmasıyla başladı. İnsan Kaynakları ofisinin yıllık çalışmaları, iş ve staj olanakları gibi konularda bilgi verdi. Forum, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın konuşmasıyla devam etti.

Forumun ilk oturumu, “Savunma Sanayii’nde Yetenek Yönetimi” başlıklı panelle başladı. Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Karataş’ın moderatörlüğünde; ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN, STM, TEI ve TUSAŞ’ın insan kaynakları başkanları ve müdürleri şirketlerin işe alımları, işe alım süreçleri, çalışan memnuniyeti gibi konularda bilgi verdiler.
“İnsan Merkezli Toplum için Akıllı Şehirler” başlıklı ikinci oturumda TBB Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı moderatörlük yaptı. Adjunct. Prof. Göksenin Öztürkeri, Dr. Akın Kısa ve Dr. Kaan Yıldızgöz’ün katıldığı oturumda çevre, şehircilik ve iklim değişikliği konuşuldu. 

“Milli Savunma Bakanlığı - Savunma, Güvenlik ve Toplum 5.0” konu başlıklı üçüncü oturum Bakan Yardımcısı Bilal Durdalı’nın açılış konuşması ile başladı. Topçu Kurmay Binbaşı Serkan Uyar’ın moderatörlük görevini üstlendiği oturuma; Hava İkmal Yüzbaşı Gökhan Kaldırım ve Deniz Mühendis Üsteğmen Kübra Çakmak Aydın panelist olarak katıldılar.
 


Son Güncelleme Tarihi: Sa, 01/02/2024 - 11:00