İKÜ Kırmızı Kanatlar TEKNOFEST 2022 Finalinde!

IEEE İKÜ Kulübü TEKNOFEST takımlarından İKÜ Kırmızı Kanatlar, 2. kez finalde yarışma hakkını kazandı. TEKNOFEST 2021’de finalist olarak üniversitemizi temsil eden takımımız, bu sene derece için kıyasıya rekabet içerisinde olacak.

Amaçları günümüz teknolojisine ayak uyduran ve geleceği yazan teknolojiler üretmek olan İKÜ Kırmızı Kanatlar takımı, hedefleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor. TEKNOFEST 2021’e “Savaşan İHA Döner Kanat” kategorisine katılan öğrencilerimiz, yarışmada ilk yılları olmasına rağmen, raporlama ve video aşamalarını büyük bir başarıyla geçtiler. Bu yıl ise aynı yarışmanın “Sabit Kanat” kategorisinde yarışan gençler; Ön Tasarım Raporu’nu 82,50/100, Kritik Tasarım Raporu’nu ise yüksek bir derece olan 94,5/100 puan ile tamamlayarak 2. kez finalde yarışma hakkı kazandılar. Bu yıl derece için iddiaları büyük olan takımımız, gece gündüz demeden ilk günkü heves ve hırslarıyla çalışmalarını sürdürüyor.

"HÜMA" ismini verdikleri İHA, yarışmanın iki ana görevi olan “Savaşan İHA” ve “Kamikaze İHA” görevlerini icra etmek üzere geliştirildi. “Savaşan İHA” görevinde İHA, it dalaşı (dog fight) durumunda rakip İHA hedeflerini tespit edip, hedeflere sanal ortamda başarıyla vuruş yaparken aynı zamanda rakip İHA’lar tarafından gerçekleştirilecek olası kilitlenme durumlarından kaçmaya çalışacak.  “Kamikaze İHA” görevinde ise İHA, yarışma pisti üzerinde konumlandırılmış yer hedeflerini farklı görüş açılarından otonom olarak tespit edecek. Hedef ile İHA arasındaki mesafeye göre gerekli manevraları yaparak başarılı şekilde tespiti tamamlayacak. Yapılan multidisipliner çalışmalar sonucu şu ana kadar yaptıkları uçuş denemeleri başarılı şekilde devam eden takımımızın üyeleri ise Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden oluşuyor.

Takım üyeleri ise şu şekilde:

Ezgi Topcu (Takım Kaptanı) – Elektrik Elektronik Mühendisliği 3. Sınıf Öğrencisi
Emin Kaan Güreşçi - Elektrik Elektronik Mühendisliği 3. Sınıf Öğrencisi
Umut Kaya - Elektrik Elektronik Mühendisliği 3. Sınıf Öğrencisi
Bahri Berkant İçöz - Elektrik Elektronik Mühendisliği 3. Sınıf Öğrencisi
Okan Kartbaş - Elektrik Elektronik Mühendisliği 4. Sınıf Öğrencisi
Giray Karadeniz - Elektrik Elektronik Mühendisliği 1. Sınıf Öğrencisi
Mahmut Özer Gözükırmızı – Bilgisayar Mühendisliği 1. Sınıf Öğrencisi
Ege Kıran - Bilgisayar Mühendisliği 1. Sınıf Öğrencisi


Son Güncelleme Tarihi: Pt, 08/01/2022 - 09:18