İKÜ Kırmızı Kanatlar Takımı TEKNOFEST Final Etabında

TEKNOFEST yarışmasının “Savaşan İHA” kategorisinde üniversitemizi temsil eden İKÜ IEEE Kulübü’nün RAS komitesi adı altında yer alan İKÜ Kırmızı Kanatlar Takımı, hazırladığı proje ile final etabına adını yazdırdı. Kanopi, motor tutucuları, iniş takımları, kanopi içi rafı ve yazılımı öğrencilerimiz tarafından geliştirilen İHA, otonom bir şekilde kalkış, sürüş ve iniş gerçekleştirebiliyor.

Savaşan İHA kategorisinde yarışmacıların amacı; hazırladıkları İHA ile sanal ve otonom olarak rakip İHA’ları tespit ederek kilitleyip puan almaktır.

İKÜ Kırmızı Kanatlar Takımı, 2 adet raporlama ve 2 adet video aşamasından geçerek finalist oldular. Yarışma komitesinin uçuş kanıt talebi üzerine hazırlıklar esnasında çekilen videoyu buradan izleyebilirsiniz.

Öğrencilerimiz, 2 adet raporlama ve 2 adet video aşamasından geçerek finalist oldular. Bunlardan alınan puanlar ise şöyledir;

Ön Tasarım Raporu (ÖTR): 100/92,67 (Beşinci)
Kritik Tasarım Raporu: 100/91,67 (Sıralama açıklanmadı)
Uçuş Kanıt Videosu: 100/100
Sistem Tanımlama Videosu: (Puan açıklanmadı)

Yarışma hakkında detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Son Güncelleme Tarihi: Pt, 02/28/2022 - 09:59