EMPOWERING YOUTH BY E-COMMERCE (EYE) Projesi 

İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri ile İstanbul Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirilen “Empowering Youth by E-Commerce (EYE)” isimli AB Projesi kapsamında, İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Program Otoritesi tarafından desteklenen “Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençlere Yönelik İşgücü Piyasası Destek Programı Operasyonu (NEET PRO)” çerçevesinde odak grup toplantısı yapıldı. İstanbul Üniversitesi ev sahipliğinde, 13 Aralık 2023 tarihinde İstanbul’daki üniversitelerin kariyer merkezi yetkilileri ve istihdam ofisleri temsilcileri bir araya geldi. Toplantıya, Üniversitemizi temsilen Öğrenci Yaşam, Kariyer ve Mezun Danışma Birim Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Neslihan Fatma Er ile Birim Başkan Yardımcısı Doğa Kurtyiğit katıldı. 

Eye Projesi Hakkında

Proje, “Ne Eğitimde Ne İstihdamda” olan gençlere destek olacak yeni bir ofis ve mezun ağı oluşturmayı hedefliyor. Genç istihdamı ve kariyer yönetimi alanında faaliyet gösteren paydaşların görüşlerini alarak şekillenen bu adım, gençlere yönelik önemli bir destek ve rehberlik kaynağı olacak.

EYE Projesi çerçevesinde yapılan çalışmalar, gençlere işgücü piyasasında daha etkin bir rol oynamalarını sağlayacak stratejik adımların atılmasını amaçlıyor. Bu kapsamda, gençlerin eğitimden istihdama geçişlerini destekleyecek bir yapı oluşturulması planlanıyor.

Projenin temel odak noktası, gençlerin iş dünyasıyla daha yakın etkileşim içinde olmalarını sağlayarak onlara daha fazla fırsat sunmak ve kariyerlerini şekillendirebilecekleri bir ağ oluşturmaktır.
İstanbul'daki üniversitelerin kariyer merkezleri ve istihdam ofisleri, gençlerin iş hayatına daha hazır bir şekilde adım atmalarını sağlayacak bu önemli adımla birlikte, gelecek için umut vaat eden bir destek platformunun temellerini atmış oldu.
 


Son Güncelleme Tarihi: Sa, 01/02/2024 - 11:08