“Blockchain’i Anlamak”

 Asimov Teknoloji Kulübü ve İEEE Öğrenci Kulübü tarafından, 16 Mayıs Pazar günü 14.00-17.00 saatleri arasında “Blockchain’i Anlamak” başlıklı etkinlik düzenlendi. Alanında uzman konuşmacıların katıldığı etkinlik, 3 oturum şeklinde gerçekleştirildi. 

Etkinliğin ilk oturumu, öğretim görevlilerimizden Yusuf Altunel’in konuşmacı olduğu “Blockchain nedir?” başlığı ile gerçekleştirildi. Blockchain teknolojisinin ne olduğu, ülkelerin ve şirketlerin Blockchain uygulamalarında neler yaptığı ve ilerleyen zamanlarda Blockchain uygulamalarında bizleri nelerin beklediği ele alındı. 

İkinci oturum “hiDNA Girişiminde Blockchain” başlığıyla yapıldı. Üsküdar Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi & hiDNA Girişimi Kurucu Direktörü Cihan Taştan’ın konuşmacı olduğu oturumda; hiDNA girişiminin tanıtımı yapılarak, sağlık sektöründe ilerleyen girişimin Blockchain teknolojisinde nasıl kullanıldığı aktarıldı. 

Üçüncü oturum ise, “Kripto Para Piyasasında Blockchain ‘Bitranium’” başlığı altında gerçekleştirildi. Yerli ve milli kripto paramız olan Bitranium’un kurucusu Fatih Nağaş’ın konuşmacı olduğu oturumda; dijital ortamda son günlerin fenomenlerinden olan kripto paralar üzerindeki Blockchain uygulaması ele alındı. 


Son Güncelleme Tarihi: Sa, 03/01/2022 - 10:01