“2. Mezun İlişkileri Çalıştayı”

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Öğrenci Yaşam, Kariyer ve Mezun Danışma Birimi (Kültür Noktası) olarak 30 Kasım 2018 tarihinde birincisini gerçekleştirdiğimiz “Türkiye'deki Üniversitelerde Yürütülen Mezun İlişkileri Çalışmalarının İncelenmesi ve İnovatif Yaklaşımlar” konulu “Mezun İlişkileri Çalıştayı”nın ikincisine, 14 Haziran 2019 tarihinde, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ev sahipliği yaptı. 

Üniversitemiz koordinatörlüğünde düzenlenen çalıştayda; mezun ilişkilerinde yaşanan problemler, mezunlarla ilişkilerde kariyer ofislerinin en çok zorlandığı konular, mezun ağı sistemleri, mezun temsilciliği, mezun mentorluğu, kariyer merkezi olarak mezunların iş bulmasına yönelik çalışmalar ve mezun aidiyeti başlıkları üzerinde çalışıldı. Belirlenen konular farklı gruplar tarafından tartışılarak teker teker ele alındı ve ön görülen çözüm önerileri gruplar tarafından katılımcılara sunuldu. 

Türkiye’de yürütülen mezun ilişkileri çalışmalarının detaylarıyla ele alındığı çalıştaya, 50 üniversitenin kariyer merkezleri ve mezun ilişkileri departmanlarında görev alan 73 kişi katıldı. Çalıştay sonunda İKÜ CATS platformuna üyeliği sağlanan katılımcılarla kapsamlı raporlar paylaşıldı.
2019-2020 Güz Döneminde gerçekleştirilmesi planlanan bir sonraki çalıştayın ev sahipliğini, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi üstlenecek. 


Son Güncelleme Tarihi: Cu, 07/05/2019 - 13:43