Mezunumuzun Başarısı

"Merhaba, ben Kübra Çağlar. İstanbul Kültür Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü 2016 yılı mezunuyum. Mezuniyetten hemen sonra Namık Kemal Üniversitesi'nde "Hayvansal Biyoteknoloji" üzerine yüksek lisans yaptım. Yüksek lisans ders yılımda Koç Üniversitesi Deney Hayvanları Laboratuvarı'nda TÜBİTAK projesinde araştırma bursiyerliği yaptım. 1.5 sene anatomik ve fonksiyonel görüntüleme imkanları ile rodentlerde araştırmaya özel olarak tasarlanmış Türkiye’nin ilk preklinik “MRI (7T)/PET/CT” görüntüleme merkezi olan; Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi Hedefli Tedavi Teknolojileri Deney Hayvanları Görüntüleme Birimi’nde çalıştım. Şu an Münih Ludwig Maximilian Üniversitesi (LMU) Tıp Fakültesi'nde doktora yapıyorum. Aynı zamanda Helmholtz Münih, Akciğer Hastalıkları ve Bağışıklık Enstitüsü'nde (LHI), akciğer transplantasyonundan sonra lenfotoksin kaynaklı kronik akciğer allogreft disfonksiyonu üzerine doktora araştırmacısı olarak çalışıyorum."

Son Güncelleme Tarihi: Cu, 05/05/2023 - 12:53