Mezun Hikâyesi - Kübra Çağlar Erkal

Ben Kübra Çağlar Erkal. İstanbul Kültür Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü 2016 yılı mezunuyum. Mezuniyetten hemen sonra Namık Kemal Üniversitesi’nde Hayvansal Biyoteknoloji üzerine yüksek lisans yaptım. Yüksek lisans ders yılımda Koç Üniversitesi Deney Hayvanları Laboratuvarı’nda TÜBİTAK projesinde bursiyerlik yaptım. Son iki seneden pandemiye kadar İstanbul Üniversitesi Teknokent bölgesinde bir Fonksiyonel Gıda Araştırma Merkezi’nde Ar-Ge uzmanı olarak çalıştım. Üniversitenin ilk yıllarında başladığım Butik Pastacılık kurslarının ardından pandemiden hemen önce belgelerimi saydırıp sınavlarına girerek tatlı ve pasta yapımı üzerine ustalık belgemi aldım. Son 7 senedir Instagram üzerinden Butik Pastacılık yani butik çikolata ve ekşi mayalı ekmek hizmeti vermeye başlamıştım. Yüksek lisansımın bitiminde stres ve yoğunluk azalınca okulun başlamasıyla aldığım 25 kilogramı sağlıklı beslenerek düzenli bir şekilde verdim. Pandeminin başlamasıyla işimdeki Ar-Ge’yi evime taşıyarak sağlıklı, katkısız, koruyucusuz, kapalı gıdalardan uzak, güvenli beslenmenin bağışıklığa-sağlığa önemini inceledim ve kendi Moleküler Pasta şirketimi kurdum. Pandemi sürecinde kariyerimde değişikliğe giderek Pasta ve Tatlı Ustası olarak çalışmaya başladım. Şu an tam zamanlı olarak Spesial Makaron Ustası olarak çalışırken, ailemle sağlıklı beslenme ve kaçamaklar fikri üzerine kurduğumuz Moleküler Pasta Youtube kanalımızda her hafta düzenli içerik üretiyoruz. Hala daha sağlıklı, katkısız ve kapalı gıdalardan uzak beslenmek isteyen müşterilerime Instagram üzerinden butik pastacılık ve ekşi maya ekmek hizmeti veriyorum. İstanbul Kültür Üniversitesi mensup ve mezunları olarak sizler de katkısız ve sağlıklı beslenmek isterseniz @molekulerpasta instagram hesabından siparişlerinizde %20 indirim hakkınızı kullanabilirsiniz. Bilimin ışığında aydınlanın sağlıkla kalın. #birbilimdaha
 


Son Güncelleme Tarihi: Cu, 11/27/2020 - 13:25