IEEE İKÜ RAS Başkanı Ezgi Topcu Ödül Aldı

IEEE İKÜ RAS Başkanı ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi Ezgi Topçu, bu yıl ilki gerçekleştirilen “IEEE TRS RAS AWARDS 22"de “IEEE TRS RAS Outstanding Member Award'22” ödülünün sahibi oldu. Üç yılı aşkın süredir IEEE İKÜ Kulübü bünyesinde yaptığı üstün çalışmalar sonucunda aldığı bu ödülden dolayı öğrencimizi tebrik ediyoruz. 
 
Ödül başvurusunda yazmış olduğu mektup ise şu şekildedir:

"Sayın IEEE TRS RAS Ekibi,

Ben IEEE İstanbul Kültür Üniversitesi RAS Başkanı Ezgi Topcu. 1 senesi aktif üye, 1 senesi RAS komitesi başkan yarımcılığı ve 1 senesi de RAS başkanlığı olmak üzere yaklaşık 3 senedir IEEE gönüllüsüyüm. Katıldığım ilk senede IEEE İKÜ ve IEEE TRS bünyesinde komite farketmeksizin birçok etkinlik ve eğitimde hem görevli hem de katılımcı olarak yer aldım. IEEE TRS ile tanışmam ise MBT’19 etkinliği ile oldu. Yaklaşık 1000 kişinin yer aldığı bu etkinlikte IEEE ailesinin ne kadar büyük ve güçlü olduğunu görmüş oldum. Bir yandan okulumda her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Bilim ve Kariyer Günleri ile ilk kez kulüp içerisinde görev alma şansım oldu. Bunun yanında IEEE IUC’ün düzenlediği “GETEK” etkinliğinde katılımcı olarak yer aldım. İkinci dönem olduğunda ise artık kulübe bir şeyler katmaya hazırdım. Benim gibi 1. sınıf olan arkadaşlarım ve bu bünyede 2-3 senedir bulunan diğer gönüllüler ile birlikte “İTURO” yarışmasına katılmaya karar verdik. Çalışmalarımız çok güzel gitse de pandemi nedeniyle yarışma iptal oldu ve gitme şansı bulamadık. Ama bu bizim için bir son değildi, daha yeni başlıyorduk. 2. sınıfa başlamadan önceki yaz 2020-2021 dönemi RAS Başkanımız Okan Kartbaş ile birlikte RAS başkan yardımcılığını üstlendim. Okulumuzda uzun süredir bir yarışma kültürü olmadığı ve yarışma takımları bulunmadığı için, hem insanlara yol göstermek, hem kendimizi geliştirmek hem de okulumuzu, kulübümüzü en iyi şekilde temsil edebilmek adına Teknofest takımları kurduk. Hayatımız tamamen online üzerinden devam etmesine karşın biz bu işi her şekilde yürütmeye kararlıydık. Sosyal platformlar üzerinden bu şekilde takımlar kurup yarışmaya katılacağımızı duyurduk. Katılmak isteyen insanlarla kısa mülakatlar gerçekleştirip onları takımlarına yerleştirdik. Bu takımlar; İnsanlık Yararına Teknoloji Engelli Dostu Kategorisi – KUASAR Savaşan İHA Döner Kanat Kategorisi – İKÜ Kırmızı Kanatlar Roket Yarışması Orta İrtifa Kategorisi – LUPUS Roket Takımı Olmak üzere 3’e ayrılıyordu. Ben İKÜ Kırmızı Kanatlar takımımızın takım kaptanlığını üstlendim. Ön Tasarım Raporu aşamasında 5.lik, Kritik Tasarım Raporu aşamasında ise 10.luk elde ettik. Geçtiğimiz raporların sonucunda bir de Uçuş Kanıt Video’sunu da başarılı bir şekilde göndererek finalist olarak yarışma şansı bulduk.

Bunun yanında diğer takımlarımız da bizimle birlikte finalist olup yarıştılar. Sürekli olarak disiplinli bir şekilde raporlar yazıp bunlarını denetimlerini gerçekleştirdik. Bizi başarıya götüren yolda bunun çok büyük payı var. Teknofest’in yanı sıra hem komitemizde hem de öğrenci kolumuzda birçok etkinlikte görevli olarak yer almaya da devam ettim. “C Dili Nedir Neden Hala Önemlidir?, 4. Bilim ve Kariyer Günü ve İnsanV2.0 etkinliklerinde görevli olarak yer aldım. Bunun yanında diğer öğrenci kollarının düzenlemiş olduğu sayısız etkinlikte katılımcıydım. Bunlardan bana en çok faydası olan etkinliklerden biri CS TRS’nin düzenlemiş olduğu CSCON’20 oldu. Dönem biterken ise en çok istediğim pozisyona adaylık koydum. IEEE İKÜ RAS Başkanlığı. Yapmış olduğum başkan yardımcılığı dönemi boyunca kendime notlar alıp adaylık koyacağım pozisyon için kendimi en yeterli seviyeye getirmeye çalıştım. 3. sınıfa başlarken artık IEEE bünyesi benim ailem haline gelmişti.

Bu seneye başlarken ise aklımda 2 önemli hedef vardı. Bunlardan biri her eğitim veya webinarı “Acaba ben olsam gider miydim?” düşüncesiyle hazırlamak, ikincisi ise geçen sene başlattığımız Teknofest yarışma takımlarını devam ettirmekti. Dönemin ilk etkinliği olan “Lehim 101” ile kapılarımızı IEEE gönüllülerine açtık. Orada insanlara aktardıklarım, onların kulübe bakış açısı beni dünyanın en mutlu insanı yaptı. Çünkü benim 1. Sınıfta kulübe duyduğum heves, artık başkalarının gözlerinde de vardı. Etkinlikler birbirini MATLAB, Yapay Zekayı Anlamak, Proteus ve Görüntü İşleme ile takip etti. Komitemizeki görevimi sürdürürken aynı zamanda her sene gerçekleştirdiğimiz Bilim ve Kariyer Günleri’nin 5. Sinde görevli olarak yer aldım. 2022 ayının ilk haftalarında uluslararası bir yarışma olan “Renesas Virtual MCU” yarışmasına içerisinde olduğum BUKE takımı ile katıldık ve burada en iyi 3.tasarım ödülüne layık görüldük. Pandemi’nin vermiş olduğu online hayat dolayısıyla uzun zamandır IEEE TRS etkinlikleri yüz yüze gerçekleştirilemiyordu. Bu sürecin ardından gerçekleşen IEEE Türkiye Başkanlar Çalıştayı’nda yerimi aldım. Mutluydum, çünkü ilk senemde MBT’19’da yaşadığım heyecanı burada tekrar yaşadım. Birçok kişi ile tanışıp network ağımı genişletme fırsatı buldum. Burada bu bünyede olmakla ne kadar doğru bir karar verdiğimi bir kez daha anlamış oldum. Bunların yanında tabii ki Teknofest takımlarımızı da hızla ilerlettik. Okulumuz çok da büyük olmamasına rağmen yaklaşık 80 kişiden başvuru aldık. Bunlar arasından hevesli arkadaşlarımızı takımlarımıza yerleştirdik. Bu sene bir takım daha kurarak takım sayımızı 4’e çıkardık. Bu takım ise İnsansız Su Altı yarışmasına katılacak olan ABİS ROV takımımızdı. Bu takımımız aksilikler dolayısıyla Ön Tasarım Raporu’ndan elendi fakat araçlarını yapmaya devam ettiler. Çünkü burada amaç sadece yarışmaya katılmak değil, kendilerine bir şeyler katmalarıydı.

Bu sırada takım kaptanlığını yürüttüğüm İKÜ Kırmızı Kanatlar takımımız ile “Savaşan İHA Sabit Kanat Kateogirisi’ne” geçiş yaptık. Şu anda İnsanlık Yararına Teknoloji, Roket ve Savaşan İHA takımlarımız ile tekrardan finallerdeyiz. Bu sene İKÜ Kırmızı Kanatlar takımımız ile derece için yarışıyoruz. Üniversite hayatımın büyük bir bölümünü oluşturan bu ailede kazandığım yetkinlikler, öğrendiğim onca bilgi beni DASAL Havacılık firmasında stajyer olmaya kadar götürdü. İşin güzel yanı, beni mülakata alan kişiyse eski bir IEEE üyesi. Bana hayatımın en güzel yıllarını yaşatan bu bünyede bulunmaya, kendimi geliştirmeye ve başkalarını geliştirmeye her zaman devam edeceğim.

Saygılarımla,
IEEE İKU RAS Başkanı Ezgi Topcu"


Son Güncelleme Tarihi: Pt, 08/01/2022 - 09:27